Lecsós dévérkeszeg
Balogh Róbert 2006.05.11. 21:12
A lecsós halat nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Én egy könnyen elkészíthető, laktatós változatot ismertetek. Lehet egy darab nagyobb halból vagy több kisebből készíteni. Mindenki a saját ízlése szerint, a nagyobb halat egyben hagyhatja vagy patkó alakú szeletekre vághatja.
Lecsós dévérkeszeg
A lecsós halat nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni. Én egy könnyen elkészíthető, laktatós változatot ismertetek. Lehet egy darab nagyobb halból vagy több kisebből készíteni. Mindenki a saját ízlése szerint, a nagyobb halat egyben hagyhatja vagy patkó alakú szeletekre vághatja.
Hozzávalók
1db 50-60 dekás dévér vagy több kisebb hal 3-4 db paradicsom 3-4 db nagyobb zöldpaprika 3 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só zsír kevés étolaj paprikás vagy magyaros fűszerkeverék
|
Irdaljuk be a dévért mindkét oldalán, majd alaposan sózzuk meg |
|
Szeleteljük fel a fokhagyma gerezdeket amilyen vékony szeletekre csak tudjuk |
|
A fokhagyma szeleteket hosszában vágjuk ketté, és helyezzük el az irdalásokban |
|
Aztán a paprikás vagy magyaros fűszerrel is szórjuk meg |
|
Aki szereti, erős paprikát is őrölhet rá. Majd tegyük félre a halat, ha lehet hűtőszekrénybe, addig, amíg a lecsót elkészítjük |
|
A lecsót a szokásos módon készítjük, megfonnyasztjuk a zsíron a hagymát és a paprikát, fűszerezzük és hozzáadjuk a paradicsomot, majd az egészet összepároljuk. Kicsit olajozzuk ki egy nagyobb tűzálló tál vagy tepsi alját és terítsünk rá az elkészült lecsóból |
|
Helyezzük a lecsóágyra a hűtőszekrényből kivett halat |
|
Merőkanállal szedjünk még lecsót a halra és helyezzük a tálat előmelegített sütőbe 15-20 percre. A sütőedényben is tálalhatjuk. Köretként vajas főtt burgonyát tálaljunk mellé |
|